top of page

za 28 mei

|

Landgoed De Bonte Belevenis

Activiteiten voor Kids

We zouden de Lions Texel niet zijn als we een supertof activiteitenprogramma hebben voor onze jeugdige gasten!

Activiteiten voor Kids
Activiteiten voor Kids

Tijd en locatie

28 mei 2022 12:00 – 20:00

Landgoed De Bonte Belevenis, Rommelpot 11 - Den Hoorn

Over het evenement

Over het evenement

Hebben de kinderen het naar hun zin? Dan geldt dit ook voor de ouders. En dus hebben we tijdens BUTE de meest uiteenlopende en bijzondere activiteiten voor de kids georganiseerd. Een overzicht (onder voorbehoud):

Ontmoet de Visserman

Meer dan veertig jaar voer hij als visserman op zee en daar vertelt hij graag over. Ga tijdens BUTE langs bij visserman Kees Boersen uit Oudeschild en luister naar de spannende verhalen die hij over de visserij en de avonturen met zijn grote vissersboot op zee weet te vertellen. Dit vergeet je nooit meer, beloofd! 

Gestrande Walvissen

Uniek om mee te maken: Texelaars Adrie Vonk, Jeroen Hoekendijk en Pierre Bonnet weten alles over walvissen en geven tijdens BUTE samen een unieke les over een aangespoelde walvis. En ze hebben gewoon het skelet meegenomen! Zij maakten in het echt mee dat er walvissen op Texel strandden, reisden de wereld over en kunnen daar spannende verhalen over vertellen. Kom je kijken en luisteren?

Yoga voor kids & volwassenen

Zin in een fijn ontspanningsmoment tijdens BUTE? Yogalerares Ilona van Yogastudio Mano Maya begeleidt zowel kinderen als volwassenen bij een introductie yogales. Ervaar in een half uur hoe je met diverse oefeningen rust en ontspanning kunt vinden.

Rondleiding Bollekamer Staatsbosbeheer

Boswachters van Staatsbosbeheer nemen je mee voor een rondleiding door de directe omgeving van de Bonte Belevenis waar BUTE plaatsvindt. Ontdek het gevarieerde en mooie duinlandschap dat gewoon al begint aan de andere kant van de weg tegenover Landgoed de Bonte Belevenis!

Bubbelvoetbal

Een stervoetballer hoef je hier niet te zijn. Wurm jezelf in een bubbelpak en kijk maar of het lukt om tegen de bal te trappen. Fantastisch om te doen en er kunnen soms zomaar onverwachte talenten opstaan. Of omvallen, maar dat is met een bubbelpak uiteraard geen probleem :).

Ballenspel ‘Davidoel’

Een verrassend spel om te doen; gewoon doen en proberen!

Spijker nagelen

Lukt het om een spijker in een blok hout te slaan met een paar meppen? Laat het maar eens zien!

Oudhollandse spelen

Ongetwijfeld erg herkenbaar voor je papa en mama, maar sowieso leuk voor jou om kennis mee te maken. Doe mee aan de Oudhollandse spelen van BUTE en kijk hoe je het ervan afbrengt. Wedden dat je beter bent dan je vader?

Boogschieten

Voor de jeugdige "Willem Tell's": kom boogschieten! Maar wees er op tijd bij als je het wil proberen, want het aantal plekken is beperkt.

Broodjes bakken

Bij de Bonte Belevenis, de eigenaar van het terrein waar we te gast zijn, kun je zelf broodjes bakken. Leuk om te doen en nog leuker om later zelf je zelfgebakken broodje op te eten!

Alles over de Texelse Schapen

Jan Willem Bakker is een Texelse schapenboer die met echte Texelse schapen aanwezig is op BUTE. Hij vertelt enthousiast hoe hij met zijn schapen omgaat en wat je allemaal kunt maken van de melk en wol van de schapen. Oh ja, en hij geeft ook een demonstratie hoe schapen geschoren worden!

Kleurwedstrijd Natuurmonumenten/Vogelinformatiecentrum

Maak bij de stand van Natuurmonumenten en het Vogelinformatiecentrum uit De Cocksdorp kennis met al het moois dat de Texelse natuur te bieden heeft. Hier zijn tevens ook toffe kleurplaten te vinden voor de kleurplatenwedstrijd.

Nationaal Park inspiratieplek

Maak hier kennis met inheemse planten die op Texel groeien en neem een zakje met zaad van deze planten mee naar huis. Bij de stand van het Nationaal park Duinen van Texel vertellen ze alles over de bijzondere planten op het eiland. Neem de zaden mee en kijk of de planten van Texel in jouw tuin ook wortel schieten!

Deel dit evenement

bottom of page